• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Extra info

Je kunt boeken via het boekingsformulier op de website, via de mail of telefonisch. Wij kijken dan zo spoeding mogelijk of de gewenste periode nog beschikbaar is en mailen een boekingsbevestiging met alle gegevens.

Een boeking is definitief bij het goedkeuren van de gegevens op de boekingsbevestiging en na ontvangst van de aanbetaling (binnen 10 dagen). Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken vóór aanvang van het arrangement op dezelfde rekening te zijn bijgeschreven.

Zorg zelf voor een annulerings- en/of reisverzekering.

Annuleren

De annuleringskosten zijn 35% van de arrangementsprijs bij annulering tot 8 weken voor aanvang van een arrangement.
De annuleringskosten zijn 60% van de arrangementsprijs bij annulering tussen 8 en 4 weken voor aanvang van het arrangement.
De annuleringskosten zijn 80% van de arrangementsprijs bij annulering tussen 4 weken en de aanvang van het arrangement.
De aanbetalingkosten worden niet terugbetaald.

Diverse aandachtspunten

* Zorg zelf voor een annulerings- en/of reisverzekering.
* De Sun Dance Ranch is in geen geval aansprakelijk voor verloren of beschadigde voorwerpen of ongevallen. Je rijdt en verblijft er op eigen risico!
* Een cap/veiligheidshelm/zwemvest dragen is aan te raden en gewenst maar je neemt uiteraard geheel op eigen risico deel aan de activiteiten. Er zijn voldoende caps, helmen en zwemvesten aanwezig om te lenen.
* Het programma is onder voorbehoud en kan aangepast worden wegens weersomstandigheden en dergelijke. Ook bij onvoldoende en niet-verantwoorde ervaring kunnen wij beslissen het programma aan te passen. Geef op het boekingsformulier waarheidsgetrouw uw lengte, gewicht en (recente) ervaring door. Dit voorkomt onnodige problemen op de plaats van bestemming.
* Betreffende de rijervaring is het noodzakelijk dat je de stap, draf en galop beheerst. Je hoeft niet persé te kunnen western rijden, elke ervaring in welke stijl ook is goed. De eerste dag krijgt je namelijk uitgebreid uitleg en aanwijzingen over de western rijstijl, hoe er gezadeld moet worden en hoe de paarden het best gereden worden.
* Wij hebben kleinere type paarden, 1.40-1.65 cm schofthoogte. Deze paarden zijn beter geschikt voor het klimmen en dalen in de bergen. Je zult verbaasd staan van hun conditie, kracht en vaardigheden. De paarden kunnen in alle gangen in ieder terrein gemakkelijk bereden en bestuurd worden en hebben een goede conditie. Het betekent echter niet dat ze ingereden zijn op hoog wedstrijdniveau. Ze hebben een langere teugel nodig om te kunnen zien waar ze lopen in moeilijk terrein en bij afdalingen en lopen dus niet ”aan de teugel”.
* Om onze paarden eerlijk te blijven behandelen en omdat er 5-6 dagen per week pittige ritten worden gereden van zo’n 4 à 5 uur per dag, berg op en berg af, stellen wij een maximum van 90 kg aan het gewicht van de ruiter.
* Chaps en een waxjas/regenjas bij hebben kan praktisch zijn zodat je op alle weersomstandigheden bent voorbereid. We hebben een groot aantal chaps en waxjassen liggen die geleend kunnen worden. Ook beschikken wij over voldoende zadeltassen voor de picknick.
* We rijden met degelijk, origineel en goed passend western equipement.
* Aan te raden voor de ruiters die willen zwemmen met de paarden: neem waterschoentjes mee i.v.m. stenen in het water en veiligheid i.v.m. paardenhoeven! Er liggen hier ook schoenen te leen.
* Al onze arrangementen zijn exclusief vervoer/transfers. 
* Mocht je samen willen reizen met andere gasten (als gast of chauffeur), kun je via het gastenboek of Facebook een oproep doen. Regel onderling zelf de vergoeding voor brandstof en boot/brugkosten.
* Vergeet geen zwemkleding, ook buiten het zomerseizoen, want we warmen regelmatig de hottub op waarvan je met zwemkleding aan gebruik kunt maken.
* Neem evt. je pc-kabel van je camera mee en een memorystick zodat iedereen aan het einde van de week digitale foto’s onder elkaar kan uitwisselen. Blijkt echt een succes!

Transfers

Het is mogelijk om een transfer bij ons af te spreken.
De prijzen zijn per wagen voor 1 tot 6 personen (dus niet per persoon) en voor een enkele reis.

Transfers one way, max 6 pers. Advanced reservations!

Price: Hagfors (20 km/half uur) 350 Sek p.tour
Price: Basterud (15 km/20 min.) 295 Sek p.tour
Price: Torsby (45 km/45 min.) 550 Sek p.tour
Price: Karlstad (100 km/1½ uur) 1100 Sek p.tour
Price: Branäs (100 km/1½ uur) 1100 Sek p.tour
Price: Kongsvinger (N) (120 km/2 uur) 1390 Sek p.tour
Price: Oslo Gardermoen (N) (200 km/3 uur) 2200 Sek p.tour

Vraag naar eventuele andere mogelijkheden

 

Basis ruiter programma

Dag 1

Zondag na 16.00uur aankomst op de ranch. Gezamenlijk eten en aansluitend een gezellige kennismakingsavond en rondleiding op de ranch en voorstellen van de paarden.

Dag 2

Maandag na het ontbijt verdeling we de paarden en geven we uitgebreide informatie over het zadelen en western rijden en een beetje Horsemanship. We gaan een geweldige rit maken door de ongerepte bossen met vele smalle klimpaadjes en een adembenemend pad langs een rotsrivier en oude ruïne. Onderweg weten we een mooi plekje aan een riviertje en daar eten we de zelfgemaakte picknick die we meegenomen hebben in zadeltassen. Een kampvuurtje ontbreekt natuurlijk niet! We rijden het hele stuk natuurlijk ook weer terug (via een iets andere route).

Dag 3

Dinsdagmorgen krijg je de basisuitleg over Cutting (een koe van de kudde afscheiden) en je krijgt de mogelijkheid om zelf de basisprincipes toe te passen op de cutting machine (een nepkoe aan touwtjes die via een afstandbediening te besturen is). We hebben lunch op de ranch in de middag ben je vrij. 

Dag 4

Woensdag hebben jullie een vrije dag die je zelf kunt besteden zoals je wilt. Je kunt op de ranch lunchen maar ook een picknickpakket maken en er een dagje op uit trekken. Na het avondeten rijden we een 2 uurs zonsondergangsrit zodat we kunnen genieten van de zonsondergang vanaf verschillende uitzichtspunten.

Dag 5

Donderdag staat er een super mooie en avontuurlijke rit op het programma. We beginnen met een pittige klim, klauteren door riviertjes en beklimmen vele bergen. We picknicken aan een groot meer met een prachtig uitzicht over het water. En gaan daarna via een andere mooie weg door de ongerepte natuur weer terug naar de ranch. We komen nog door een audenthiek Zweeds dorpje. 

Dag 6

Vrijdag gaan we voor het laats diep de bossen in en gaan als het weer het toelaat met de paarden zwemmen in een groot ven (juli en augustus). Dit is echt een geweldige ervaring! De aanhang kan ook naar deze picknick/zwemplek komen met de auto en mooie foto's maken. Na het zwemmen hebben we gezamenlijk lunch aan het water en grillen we nog wat lekkers op het open vuur. 's Avonds hebben we een afsluitende feestavond met BBQ, lekkere muziek, kampvuur en misschien wel wat dansen als men zin heeft.

Dag 7

Zaterdag is het na het ontbijt helaas weer tijd om naar huis te gaan (voor 11.00uur).

Wij wensen u een goede reis terug en hopelijk zien we elkaar weer een volgende keer weer!