Corona en de Sun Dance Ranch

Het zal duidelijk zijn dat de hele crisis rond het Corona virus ons ook heel hard treft!

GEEN BOEKINGEN

We hebben het hele voorjaar eigenlijk sowieso helemaal geen boekingen of ze zijn geannuleerd.

Maar ook juli en augustus staat nog niet half vol en we zijn bang (verwachten) dat die ook geannuleerd gaan worden omdat de corona crisis waarschijnlijk nog een lang staartje gaat krijgen. Dit kan wel eens máanden duren, tot ver in de zomer of zelfs voorbij de zomer, zeker qua toerisme!

Natuurlijk durven mensen (nog?) geen (buitenlandse) vakantie te boeken.

Allemaal heel begrijpelijk!!

ANDERE ACTIVITEITEN

We hebben normaal gesproken meerdere verschillende bronnen van inkomen dan alleen het zomer toerisme, maar ook de activiteiten voor de plaatselijke bevolking en alle andere activiteiten staan stil;

  • Er is geen interesse in B&B of camping (mag hier vooralsnog wel),
  • Het restaurant is gesloten,
  • We hebben geen live muziek avonden of karaoke avonden,
  • We hebben geen grote groepsactiviteiten of bedrijfsfeesten,
  • Er is nauwelijks of geen interesse in groepsrijlessen of ritten (mag hier vooralsnog wel),
  • Er zijn geen bezoekers voor de western & souvenir shop,
  • Er zijn geen boekingen voor andere activiteiten (quads, kano’s, schietbaan, wellness etc).

Het enige wat doorgaat; de personen die hier een leasepaard hebben mogen die komen rijden en verzorgen. En zijn hebben één keer per week een privéles of les in een kleine groep.

Verder is het hier stil, heel stil!

ALTIJD WERK ALS JE PAARDEN HEBT

Werk is er hier altijd genoeg en we zorgen zelf dat we gezond bezig zijn en hygiënisch te werk gaan! De paarden moeten natuurlijk altijd worden verzorgd; voeren, mesten en algemene verzorging gaat altijd door, dag in dag uit. Verder zijn er natuurlijk altijd algemene karweitjes.

FINANCIEEL

Het is hier nóg niet zo´n chaos als in Nederland en andere delen van de wereld en wij zitten relatief ver van de drukbevolkte steden en gebieden maar er zijn natuurlijk ook al de nodige maatregelen getroffen en mensen durven gewoon niet van huis. We zitten met het bedrijf in een financieel benauwde situatie en hebben al de nodige maatregelen getroffen. Er komt eigenlijk niets binnen en er blijft natuurlijk veel geld uit gaan. De grootste financiële kosten zijn die van onze werknemers. En 22 belangrijke medewerkers (de paarden!) staan stil! Verdienen niets maar blijven geld kosten, veel geld!

POSITIEF BLIJVEN

We kunnen momenteel niets anders doen dan zorgen dat we zelf gezond blijven, een goede weerstand creëren en de ranch optimaal klaar maken voor het moment dat we wèl weer mogen draaien. Wanneer dat is…. Geen idee! Gelukkig zijn wij, ons team en onze families gezond en gaan we er vanuit dat we uiteindelijk hoe dan ook er wel weer doorheen komen, maar het is pittig nu!

WIL JE ONS HELPEN?!?

We kunnen alle financiële hulp nu goed gebruiken. We hebben een sponsor/doneer actie opgezet.
Alle kleine beetjes helpen dus wil jij jouw favoriete paardje steunen, klik dan op zijn/haar foto en zoek het product dat je wilt doneren. Help ons overleven!
Een algemene donatie doen is natuurlijk ook meer dan welkom!
Bedrijven die doneren willen we graag extra in het zonnetje zetten via onze Facebook.
Alvast onze grootste dank voor elke donatie, groot of klein!

Veel liefde en gezondheid voor iedereen!

Anita & Anders en het Sun Dance Team